Μπρόκολο φυτό υβρίδιο - Brassia oleracea var. italica

0,25€
Κωδικος: #20210901225511
  • Αναγκες σε νερο: Υψηλές απαιτήσεις
  • Αναγκες σε φως: Άμεση έκθεση σε ήλιο
  • Μεγεθος γλαστρας: Δίσκος 96 θέσεων
  • Υψος φυτου: 1 cm - 5 cm
  • Αντοχη στο χρονο: Μονοετή
Απαιτησεις σε νερο
Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο
Απαιτησεις σε ηλιο
Απαιτησεις σε ηλιο Απαιτησεις σε ηλιο Απαιτησεις σε ηλιο Απαιτησεις σε ηλιο Απαιτησεις σε ηλιο
Αντοχη σε κρυο
Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική ονομασία: Brassica oleracea var. italica

Λίγα λόγια:Το μπρόκολο, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα λαχανικά που φυτεύουμε και καλλιεργούμε το φθινόπωρο για να γευτούμε μέσα στο χειμώνα .Πρόκειται για διετές φυτό, όμως καλλιεργείται ως ετήσιο, όπως και το κουνουπίδι με το οποίο μοιάζουν αρκετά και έχουν παρόμοιο τρόπο καλλιέργειας. Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτό που τρώμε ως “μπρόκολο” δεν είναι ο καρπός του, αλλά πρόκειται ουσιαστικά για το λουλούδι του.Υπάρχουν πολλές ποικιλίες εκ των οποίων διαθέτουμε,  τα μπρόκολα με παραπούλια: Οι συγκεκριμένες ποικιλίες επιλέγονται κυρίως από ερασιτέχνες κηπουρούς δίνουν εκτός από την κεντρική αθοκεφαλή, 3-4 πλευρικά μπρόκολα, τα οποία αν και είναι μικρότερες σε μέγεθος μας αυξάνουν την συνολική παραγωγή της καλλιέργειας. 

Φως:Το μπρόκολο χρειάζεται ηλιόλουστες  θέσεις φύτευσης  για να αναπτυχθεί και να δώσει καλή παραγωγή, καθώς αν το φυτέψουμε σε ημισκιά καθυστερεί η ωρίμανση του. 

Νερό: Κατά την περίοδο του φθινπώρου ποτίζουμε τακτικά 2-3 φορές ανά εβδομάδα,ανάλογα και με τις βροχοπτώσεις.

Θερμοκρασία:  Το μπρόκολο αγαπά το φθινοπωρινό καιρό και είναι ανθεκτικό στο κρύο .Ιδανική θερμοκρασία για την ανάπτυξή της ανθοκεφαλής του μπρόκολου είναι μεταξύ 15-20 βαθμών Κελσίου .

Λίπανση: Χρησιμοποιείστε Οργανικό λίπασμα ειδικό για λαχανικά και πράσινα φυτά,εξασφαλίζει υγιή ανάπτυξη και χαρίζει πλούσια βλάστηση και λαμπερό βαθύ πράσινο χρώμα στα φύλλα.κάθε 20 -30 μέρες.

Τελευταία συμβουλή-προτροπή:Ένας από τους σημαντικούς εχθρούς της καλλιέργειας του μπρόκολου είναι και τα σαλιγκάρια που τρώνε τα φύλλα του μπρόκολου .

 

*Υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος  να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό  προϊόν.