Γουλί Άσπρο Φυτό - Brassica oleracea gongyloides

0,25€
Κωδικος: #20230908 134611
Αμεσα διαθεσιμο
  • Αναγκες σε νερο: Μέτριες απαιτήσεις
  • Αναγκες σε φως: Άμεση έκθεση σε ήλιο
  • Μεγεθος γλαστρας: Δίσκος 96 θέσεων
  • Υψος φυτου: 1 cm - 5 cm
  • Αντοχη στο χρονο: Μονοετή
Ποσοτητα
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική ονομασία:Brassica oleracea gongyloides

Λίγα λόγια: Το γουλί ανήκει στην οικογένεια των Σταυρανθών και είναι λαχανικό ψυχρής εποχής. Τα φύλλα και η γογγυλόριζα  του είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αποτελούνται σε μεγάλο ποσοστό από θειούχες οργανικές ενώσεις (γλυκοσινολίτες) οι οποίες είναι υπεύθυνες για το χαρακτηριστικό του άρωμα και γεύση ενώ θεωρούνται ότι έχουν και αντικαρκινική δράση.

Φως:Στον κήπο μας διαλέγουμε σημείο με τουλάχιστον 6 ώρες ηλιοφάνεια για να το καλλιεργήσουμε

Νερό: Απαιτεί προσοχή διότι υπερβολική ποσότητα νερού μπορεί να προκαλέσει σκασίματα καθώς και την δημιουργία ινών στο εσωτερικό του γογγυλιού υποβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητα του.Αναλογα με τις καιρικές συνθήκες προσαρμόζουμε το πότισμα λαμβάνοντας υπόψη οτι η μέση εβδομαδιαία απαίτηση σε νερό είναι περι τα 25 χιλιοστά.

Θερμοκρασία:  Το γουλί θέλει δροσερό κλίμα. Αναπτύσσεται, ιδανικά, σε θερμοκρασίες από 15-20°C.Σταματάει η ανάπτυξη του στους 0°C ενώ αντέχει έως -7°C

Λίπανση: Χρησιμοποιείστε Οργανικό λίπασμα ειδικό για λαχανικά και πράσινα φυτά.Εξασφαλίζει υγιή ανάπτυξη και χαρίζει πλούσια βλάστηση και λαμπερό βαθύ πράσινο χρώμα στα φύλλα.Κάθε 10-15 μέρες.

Τελευταία συμβουλή-προτροπή:Τα ζιζάνια στην καλλιέργεια του γουλιού θα πρέπει να καταπολεμούνται πολύ συστηματικά στις πρώτες 30 ημέρες καθώς στα αρχικά στάδια ανάπτυξης του δεν μπορεί να τα ανταγωνιστεί.

*Υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος  να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό  προϊόν.