Παχύρα σε γλάστρα 28 cm

85,00€
Κωδικος: #20210620092542
Αμεσα διαθεσιμο
  • Φυλλα: Αειθαλή
  • Αναγκες σε νερο: Ελάχιστες απαιτήσεις , Μικρές απαιτήσεις
  • Αναγκες σε φως: Ημισκιερές θέσεις , Σκιερές θέσεις
  • Μεγεθος γλαστρας: 28 cm
  • Υψος φυτου: 176 cm -200 cm
  • Αντοχη στο χρονο: Πολυετή
Καλεστε για παραγγελια
*Το συγκεκριμένο προϊόν είναι διαθέσιμο μόνο μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας. Καλέστε μας για λεπτομέρειες.

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική ονομασία: Pachira Aquatica ή Καστανιά της Γουιάνας

Λίγα λόγια: Η παχύρα (ή παχίρα) είναι ένα εντυπωσιακό μικρό δέντρο που τα τελευταία χρόνια συναντάμε συχνά σε σαλόνια σπιτιών, σε γραφεία και επαγγελματικούς χώρους. Σε εσωτερικούς χώρους το ύψος της κυμαίνεται μεταξύ 1-2 μέτρων. Με καταγωγή από την Κεντρική Αμερική, η παχύρα διαθέτει γυαλιστερά πεντάλοβα φύλλα και χαρακτηριστικούς πανέμορφους κορμούς (συνήθως 3) που είναι πλεγμένοι μεταξύ τους.Μπορεί τα λεφτά να μη φυτρώνουν σε δέντρα, η παχύρα ωστόσο είναι γνωστότερη ως “δέντρο που φέρνει χρήματα” (money tree) και “δέντρο που φέρνει τύχη” (good luck tree). Σύμφωνα με το φενγκ-σούι.

Φως: Αναπτύσσεται καλύτερα σε φωτεινό μέρος μέσα στο σπίτι, σε σημείο που δεν χτυπούν οι απευθείας ακτίνες του ήλιου για να μην δημιουργηθούν εγκαύματα και καφέ στίγματα στα φύλλα. Επίσης  λόγω της μεγάλης προσαρμοστικότητάς της, η παχύρα μπορεί να αναπτυχθεί και σε θέση που έχουμε λιγότερο φωτισμό. 

Νερό: H παχύρα έχει μικρές απαιτήσεις σε πότισμα, καθώς χρειάζεται σχετικά λίγη υγρασία στο χώμα της για να αναπτυχθεί ικανοποιητικά. Συγκεκριμένα, από το φθινόπωρο ως την άνοιξη, ποτίζουμε μία φορά τη βδομάδα ενώ τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες φροντίζουμε να κάνουμε τακτικότερα ποτίσματα, 2 φορές τη βδομάδα. 

Θερμοκρασία: Η παχύρα είναι ευαίσθητη στις χαμηλές θερμοκρασίες που μπορούν να οδηγήσουν σε πτώση του φυλλώματος της. Κατά την περίοδο του χειμώνα, φροντίζουμε να την τοποθετούμε μακριά από το παγωμένα τζάμια, καθώς και από θερμαντικά σώματα. 

Λίπανση:Σχετικά με τη λίπανση της παχύρας, για να διατηρήσουμε καταπράσινο το φύλλωμα της, χρησιμοποιούμε υγρό λίπασμα για πράσινα φυτά, μία φορά το μήνα, από την άνοιξη ως το φθινόπωρο.

Τελευταία συμβούλη-προτροπή:Αρχές της άνοιξης ή του φθινοπώρου, μπορούμε να κάνουμε ένα ελαφρύ κλάδεμα διαμόρφωσης στην παχύρα για να της δώσουμε συγκεκριμένο σχήμα και να περιορίσουμε την μεγάλη ανάπτυξη της. Κατά το κλάδεμα, κόβουμε καποια φύλλα από την ακραία βλάστηση της παχύρας και φύλλα που έχουν κιτρινίσει ή ξεραθεί. Η παχύρα αναφέρεται και ως “κάστανο της Γουιάνας” καθώς στο τροπικό περιβάλλον που αναπτύσσεται, δίνει χαρακτηριστικούς μεγάλους καρπούς που τρώγονται και θυμίζουν γεύση κάστανου.

υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό προϊών