Κλούσια - Clusia Rosea Princess σε Γλάστρα 17 cm

10,00€
Κωδικος: #20221116 190459
Αμεσα διαθεσιμο
  • Φυλλα: Αειθαλή
  • Αναγκες σε νερο: Μέτριες απαιτήσεις
  • Αναγκες σε φως: Φως μέτριο (όχι άμεση έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία)
  • Μεγεθος γλαστρας: 17 cm
  • Υψος φυτου: 41 cm - 50 cm
  • Χρωμα ανθους: Δίχρωμο λευκό - κόκκινο
  • Αντοχη στο χρονο: Πολυετή
Διαθεσιμα χρωματα
Απαιτησεις σε νερο
Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο
Απαιτησεις σε φως
Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως
Αντοχη σε κρυο
Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο
Ποσοτητα
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική ονομασία: Clusia

Λίγα λόγια: H clusia είναι δέντρο μεσαίου μεγέθους εώς 20m με αειθαλές φύλλωμα.Η υφή των φύλλων είναι συνήθως δερματώδης και ελαφρώς χυμώδης.Τα άνθη είναι μονοφυλόφιλα και τα πέταλα είναι από λευκά εώς ροζ-κόκκινα στο κέντρο.Ο καρπός είναι ένα πρασινωπό καφέ σκληρό καψάκιο που περιέχει κόκκινους σπόρους.Η συντήρηση του είναι εύκολη,αν και προέρχεται από τις τροπικές περιοχές της Αμερικής, 

ΦΩΣ:Αν θέλουμε να την τοποθετήσουμε μέσα στο σπίτι, επιλέγουμε ένα φωτεινό χώρο που δεν χτυπούν απευθείας οι ακτίνες του ήλιου. Σε εξωτερικό χώρο, επιλέγουμε ηλιόλουστες θέσεις που δεν βρίσκονται εκτεθιμένες στον έντονο μεσημεριανό ηλιο του καλοκαιριού. 

Νέρο:  Η clusia είναι ένα φυτό που αγαπάει την υγρασία.Παρ΄ όλα αυτά μπορείτε να κάνετε το τεστ με το δάχτυλο,άν τα πρώτα 3εκ. του χώματος είναι στεγνό τότε ποτίζεις...Διαφορετικά αν το δάχτυλο βγαίνει μουσκεμένο σημαίνει πως υπάρχει υγρασία, οπότε γίνεται επανάληψη του τεστ. 

Θερμοκρασία: Η clusia ανήκει στα τροπικά φυτά και αναπτύσσεται καλύτερα σε ζεστό και υγρό περιβάλλον. Είναι ευαίσθητη τόσο σε χαμηλές θερμοκρασίες όσο και σε πολύ υψηλές,

Λίπανση: Η προσθήκη υγρού λιπάσματος για πράσινα φυτά, μία φορά το μήνα, την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου, βοηθάει ώστε να έχει πλούσια βλάστηση και καταπράσινο φύλλωμα.

Τελευταία συμβουλή - προτροπή:H clusia ανήκει στα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι, καθώς φιλτράρουν την ατμόσφαιρα από τοξικές ουσίες .

 

Υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος  να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό  προϊόν.