Πόθος – Scindapsus pictus Argyraeus σε γλάστρα 12cm

8,00€
Κωδικος: #20220304 092803
Αμεσα διαθεσιμο
  • Φυλλα: Αειθαλή
  • Αναγκες σε νερο: Μέτριες απαιτήσεις
  • Αναγκες σε φως: φως πολύ (όχι άμεση έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία)
  • Μεγεθος γλαστρας: 12 cm
  • Υψος φυτου: 1 cm - 5 cm
  • Αντοχη στο χρονο: Πολυετή
Διαθεσιμα χρωματα
Ποσοτητα
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική Ονομασία: Scindapsus pictus Argyaeus

Λίγα Λόγια:Το Scindapsus Pictus argyaeus είναι γνωστό και ως Satin πόθος,ένα από τα πιο περιζήτητα χαρακτηριστικά του είναι το βελούδινο φύλλωμά του - ματ σκούρο πράσινο με ασημί πιτσιλιές.Στην άγρια ​​φύση  μεγαλώνει σκαρφαλώνοντας πάνω σε κορμούς δέντρων με τα φύλλα του να πιέζονται επίπεδα πάνω στο δέντρο.Όταν δεν υπάρχει η δομή να αναρριχηθεί τότε αναπτύσσεται κρεμαστό όπως έχουμε συνηθίσει να το βλέπουμε.Ιδανικό για κρεμαστά κασπώ

Φως: .Το Scindapsus pictus argyaeus τα πάει καλά σε μέτριο έως έντονο έμμεσο φως. Εάν καλλιεργηθεί σε μέτριο ή χαμηλό φωτισμό, τα φύλλα μπορεί να είναι λιγότερο ασημί.

Θερμοκρασία: ιδανικές θερμοκρασίες είναι  από 16 - 29 ℃  και πάνω, ένω οι χαμηλές θερμοκρασίες το επηρεάζουν αρνητικά.

Νερό: Το Scindapsus pictus argyaeus είναι ένα φυτό που όταν διψάει το κάνει πολύ εμφανές. Όταν το χώμα στεγνώσει, τα φύλλα θα αρχίσουν να καμπυλώνουν προς τα μέσα.Μπορούμε να κάνουμε το τεστ με το δάχτύλο για να βλέπουμε το επίπεδο υγρασίας στο χώμα.

Λίπανση: Από την άνοιξη έως το φθινόπωρο, λιπάνετε περίπου μία φορά το μήνα με ένα πλήρες, υδατοδιαλυτό λίπασμα φυτών εσωτερικού χώρου.

Τελευταία Συμβουλή - Προτροπή: Εάν το σατέν πόθο σας συσσωρεύει σκόνη, μπορείτε να πλύνετε τα φύλλα με νερό. Μην χρησιμοποιείτε λάδι για να τα κάνετε να γυαλίζουν, καθώς μπορεί να φράξει τα κύτταρα και να επηρεάσει την ικανότητα των φύλλων να αναπνέουν.