Δακοπαγίδα Μagma - Flypack Dacus

6,00€
Κωδικος: #20220726 194459
Αμεσα διαθεσιμο
Διαθεσιμα χρωματα
Ποσοτητα
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη προϊοντος

Περιγραφή:

Περιέχει εξειδικευμένα προσελκυστικά (τροφελκυστικό και διαχυτήρα φερομόνης φύλου) μέσα στην ειδικά σχεδιασμένη κλειστή παγίδα. Το καπάκι της παγίδας είναι εμποτισμένο με εντομοκτόνο επαφής (deltamethrin), το οποίο θανατώνει τα άτομα που εισέρχονται. Σε κανονικές συνθήκες, το προϊόν έχει διάρκεια δράσης 180 ημέρες. Ενδέχεται να μειωθεί σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας ή δυνατών ανέμων.

Βιολογική καλλιέργεια:

Το προϊόν είναι κατάλληλο για χρήση στη βιολογική γεωργία σύμφωνα με τους Καν. (ΕΚ) 834/2007 (EE L 189) και 889/2008 (EE L 250)

Δοσολογία:

Τοποθετούνται 5-10 παγίδες στο στρέμμα ανάλογα με την πίεση του πληθυσμού του Δάκου. Η τοποθέτηση γίνεται σε ύψος 1,5μ. - 2μ. στη νότια πλευρά της κόμης των δέντρων σε ομοιόμορφη εναλλακτική διάταξη. Συνιστάται χρήση παγίδων παρακολούθησης για τον σωστό χρόνο τοποθέτησης και για τη συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης του πληθυσμού του Δάκου.

Μέθοδος:Μαζική παγίδευση

Η μαζική παγίδευση είναι μέθοδος αντιμετώπισης που στοχεύει κυρίως στα ενήλικα άτομα. Η μέθοδος στηρίζεται στην προσέλκυση των εντόμων με φερομόνη, τροφοελκυστικό, χρώμα, σχήμα ή συνδυασμό αυτών με στόχο την παγίδευσή τους. Τα έντομα εισέρχονται στην παγίδα και θανατώνονται από πνιγμό ή κάποιο εντομοκτόνο. Ο πληθυσμός του εχθρού μειώνεται συντελώντας στην αντιμετώπισή του.

Διάρκεια:180

Φάσμα δράσης:Δάκος της ελιάς