Πόθος - Epipremnum aureum σε γλάστρα 12cm

8,00€
Κωδικος: #20220304 103031
Αμεσα διαθεσιμο
  • Φυλλα: Αειθαλή
  • Αναγκες σε νερο: Μέτριες απαιτήσεις
  • Αναγκες σε φως: φως πολύ (όχι άμεση έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία)
  • Μεγεθος γλαστρας: 12 cm
  • Υψος φυτου: 1 cm - 5 cm
  • Αντοχη στο χρονο: Πολυετή
Διαθεσιμα χρωματα
Ποσοτητα
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική Ονομασία: Epipremnum aureum

Λίγα Λόγια:Το Epipremnum aureum είναι  γνωστό και ως χρυσός πόθος,ένα από τα πιο περιζήτητα χαρακτηριστικά του είναι τα πλατιά , γυαλιστερά φύλλα - με χρυσοκίτρινες πιτσιλιές.Στην άγρια ​​φύση  μεγαλώνει σκαρφαλώνοντας πάνω σε κορμούς δέντρων με τα φύλλα του να πιέζονται επίπεδα πάνω στο δέντρο.Όταν δεν υπάρχει η δομή να αναρριχηθεί τότε αναπτύσσεται κρεμαστό όπως έχουμε συνηθίσει να το βλέπουμε.Επιπλέον αποτελέι ιδανικό φυτό για κρεμαστά καλάθια.

Φως: .Το Epipremnum aureum τα πάει καλά σε μέτριο έως έντονο έμμεσο φως. Εάν καλλιεργηθεί σε μέτριο ή χαμηλό φωτισμό, τα φύλλα μπορεί να είναι λιγότερο χρυσοκίτρινα.

Θερμοκρασία: ιδανικές θερμοκρασίες είναι  από  16 - 29 ℃   και πάνω, ένω οι χαμηλές θερμοκρασίες το επηρεάζουν αρνητικά.

Νερό: Το Epipremnum aureum είναι ένα φυτό που όταν διψάει το κάνει πολύ εμφανές. Όταν το χώμα στεγνώσει, τα φύλλα θα αρχίσουν να καμπυλώνουν προς τα μέσα.Μπορούμε να κάνουμε το τεστ με το δάχτύλο για να βλέπουμε το επίπεδο υγρασίας στο χώμα.

Λίπανση: Από την άνοιξη έως το φθινόπωρο, λιπάνετε περίπου μία φορά το μήνα με ένα πλήρες, υδατοδιαλυτό λίπασμα φυτών εσωτερικού χώρου.

Τελευταία Συμβουλή - Προτροπή: Εάν ο πόθο σας συσσωρεύει σκόνη, μπορείτε να πλύνετε τα φύλλα με νερό. Μην χρησιμοποιείτε λάδι για να τα κάνετε να γυαλίζουν, καθώς μπορεί να φράξει τα κύτταρα και να επηρεάσει την ικανότητα των φύλλων να αναπνέουν.