Ορχιδέα phaleanopsis φούξια με 2 κλαδιά

22,00€
Κωδικος: #20210611154408
Αμεσα διαθεσιμο
  • Φυλλα: Αειθαλή
  • Αναγκες σε νερο: Μικρές απαιτήσεις
  • Αναγκες σε φως: Ημισκιερές θέσεις
  • Μεγεθος γλαστρας: 12 cm
  • Υψος φυτου: 21 cm - 30 cm
  • Χρωμα ανθους: Λευκό άνθος
  • Αντοχη στο χρονο: Πολυετή
Διαθεσιμα χρωματα
*Αποστολές μόνο στη πόλη του Ηρακλείου Κρήτης
Ποσοτητα
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική Ονομασία: Phalaenopsis sp.

Λίγα Λόγια: Η ορχιδέα του γένους Phalaenopsis είναι το πιο διαδεδομένο εμπορικό γένος ορχιδέας, λόγω της μεγάλης διάρκειας διατήρησης των ανθέων της, της μεγάλης ποικιλίας χρωμάτων των ανθέων και της εύκολης διατήρησης στον εσωτερικό χώρο, καθώς κάνει δύο ανθοφορίες ετησίως σε οικιακό χώρο. 

Φως: Προτιμά θέσεις με υψηλό φωτισμό, όμως για την διατήρηση του φυτού μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και σε θέσεις με μέτριο φως. Αποφεύγεται η άμεση ηλιακή έκθεση με τα φυτά διότι προκαλεί εγκάυματα στα φύλλα και μικρό χρονικό διάστημα των ανθέων πάνω στο φυτό. Εξαιτίας της φωτοσύνθεσης που παίρνει μέρος και το ριζικό σύστημα του φυτού, ττοποθετείται σε διαφανή γλάστρες με μεγάλες τρύπες αποστράγγισης στην βάση της.

Νερό: Το υπόστρωμά του αποτελείται αποκλειστικά από φλοιό δένδρων, προσομοιάζοντας την ανάπτυξη του φυτού στο φυσικό του περιβάλλον. Η ορχιδέα ενώ αγαπάει, δεν μπορεί να επιβιώσει με την συνεχή έκθεση των ριζών της με αυτό. Για αυτό το λόγο το κατάλληλο υπόστρωμα είναι οι φλούδες δένδρων, οι οποίες προσφέρουν επαρκή υγρασία στο φυτό και δεν παραμένει για μεγάλο διάστημα νωπό. Συνίσταται το πότισμα της ορχιδέας με την εμφάνιση του ξηρού υποστρώματος, με καλής ποιότητας νερό.

Θερμοκρασία: Ιδανικές θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 15 ℃ και μικρότερη από 25 ℃. Για την διαφοροποίηση των οφθαλμών από βλαστοφόρους σε ανθοφόρους απαιτείται διάστημα

Υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος  να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό  προϊόν.