Φτέρη της Βοστώνης - Nephrolepis exaltata σε γλάστρα 15cm

8,00€
Κωδικος: #20220908 134040
Αμεσα διαθεσιμο
  • Φυλλα: Αειθαλή
  • Αναγκες σε νερο: Υψηλές απαιτήσεις
  • Αναγκες σε φως: Ημισκιερές θέσεις
  • Μεγεθος γλαστρας: 15 cm
  • Υψος φυτου: 21 cm - 30 cm
  • Αντοχη στο χρονο: Πολυετή
Διαθεσιμα χρωματα
Απαιτησεις σε νερο
Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο
Απαιτησεις σε φως
Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως
Αντοχη σε κρυο
Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο
Ποσοτητα
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική ονομασία: Nephrolepis exaltata

Λίγα λόγια: Η Nephrolepis exaltata ή φτέρη της Βοστώνης ,είναι αειθαλής φτέρη εξωτερικού χώρου,αλλά κυρίως την συναντάμε σε εσωτερικό χώρο.Φέρει όμορφα - πυκνά φύλλα  από ανοιχτό εώς σκούρο πράσινο χρώμα.Τα φύλλα του φυτού σε κατάλληλες συνθήκες μπορόυν να φτάσουν το 1 - 1,5 μέτρο.Τα νεάρα φύτα έχουν πιο άναρχο σχήμα στα φύλλα ένω όταν ενηλικιώνονται έχουν ήπιο σχήμα.

ΦΩΣ:Αν θέλουμε να την τοποθετήσουμε μέσα στο σπίτι, επιλέγουμε ένα φωτεινό χώρο που δεν χτυπούν απευθείας οι ακτίνες του ήλιου. Σε εξωτερικό χώρο, επιλέγουμε ημισκιερές και σκιερές θέσεις που δεν βρίσκονται εκτεθιμένες στον έντονο μεσημεριανό ηλιο του καλοκαιριού. 

Νέρο:  Η Nepholepsis exaltata  είναι ένα φυτό που αγαπάει την υγρασία.Παρ΄ όλα αυτά μπορείτε να κάνετε το τεστ με το δάχτυλο,άν τα πρώτα 3εκ. του χώματος είναι στεγνό τότε ποτίζεις...Διαφορετικά αν το δάχτυλο βγαίνει μουσκεμένο σημαίνει πως υπάρχει υγρασία, οπότε γίνεται επανάληψη του τεστ. 

Θερμοκρασία: Η φτέρη ανήκει στα τροπικά φυτά και αναπτύσσεται καλύτερα σε ζεστό και υγρό περιβάλλον. Ιδανική θερμοκρασία 13 - 24°C . Είναι ευαίσθητη τόσο σε χαμηλές θερμοκρασίες όσο και σε πολύ υψηλές,

Λίπανση: Η προσθήκη υγρού λιπάσματος για πράσινα φυτά, μία φορά το μήνα, την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου, βοηθάει ώστε να έχει πλούσια βλάστηση και καταπράσινο φύλλωμα.

Τελευταία συμβουλή - προτροπή:H φτέρη ανήκει στα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι, καθώς φιλτράρουν την ατμόσφαιρα από τοξικές ουσίες .

 

Υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος  να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό  προϊόν.