Γαρδένια σε Πλαστικό Κασπώ Splofy Ροζ

20,00€
Κωδικος: #20220506 170449
Αμεσα διαθεσιμο
  • Μεγεθος γλαστρας: 22 cm
  • Υψος φυτου: 31 cm - 40 cm
Διαθεσιμα χρωματα
Απαιτησεις σε νερο
Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο
Απαιτησεις σε ηλιο
Απαιτησεις σε ηλιο Απαιτησεις σε ηλιο Απαιτησεις σε ηλιο Απαιτησεις σε ηλιο Απαιτησεις σε ηλιο
Απαιτησεις σε φως
Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως
Αντοχη σε κρυο
Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο
*Αποστολές μόνο στη πόλη του Ηρακλείου Κρήτης
Ποσοτητα
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη προϊοντος

Η γαρδένια είναι ένα αγαπήμενο  καλλωπιστικό φυτό συνδιασμένο σε κασπώ με διαστάσεις Δ22Χ18εκ & αποτελεί ιδανική επιλογή για την γιορτή της μητέρας.

Λατινική ονομασία:Gardenia jasminoides

Λίγα λόγια:Η γαρδένια είναι θάμνος ο οποίος φτάνει το 1,5 μέτρο ύψος με πλούσιο φύλλωμα που αποτελείται από ωραία στρογγυλά ή λογχοειδή λαμπερά πράσινα φύλλα και μεγάλα συνήθως διπλά, λευκά, ελαφρώς κηρώδη άνθη με το έξοχο άρωμα τους.Στην Ελλάδα είναι από τα πιο γνωστά και αγαπητά καλλωπιστικά φυτά.Κάθώς  είναι εξαιρετικά ευαίσθητο φυτό,ο χώρος πρέπει να είναι απάνεμος, φωτεινός και να υπάρχει καλός αερισμός.Επίσης Διατηρείται και σε μερική έκθεση στον ήλιο .

Φως:  Προτιμούν ημισκιερές θέσεις φύτευσης,σε σημείο που δεν χτυπάει απευθείας ηλιακό φως, προκειμένου να αποφύγουμε τη δημιουργία εγκαυμάτων στο φύλλωμα και τα λουλούδια της.

Νέρο:  Η γαρδένια δεν αντέχει την υπερβολική υγρασία στις ρίζες της, γι ‘αυτό δεν ποτίζουμε ιδιαίτερα συχνά. Το χειμώνα δεν έχει ανάγκη από συχνά ποτίσματα ενώ το καλοκαίρι διψάει περισσότερο.

Θερμοκρασία:  Το χειμώνα δεν αντέχει το ψύχος και θέλει προστασία , ενώ όταν ο καιρός δεν είναι ψυχρός διατηρείται όλο το χρόνο. Η πιο καλή θερμοκρασία για το φυτό είναι οι 10°-13° C βαθμοί.

Λίπανση: Για την υγιή ανάπτυξη της, χρειάζονται πολλά θρεπτικά στοιχεία, τα οποία παρέχουμε μέσω της λίπανσης. Χρησιμοποιούμε οργανικά λιπάσματα ειδικά για οξύφιλα φυτά που είναι πλούσια σε οργανική ουσία και χρησιμοποιούνται άφοβα όλο το χρόνο.

Τελευταία συμβουλή -προτροπή:Διατηρούμε το φυτό σε σωστό σημείο ανάλογα με την εποχή & φυτεύουμε σε ειδικό χώμα για οξύφιλα. 

 

*Υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος  να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό  προϊόν.