Το λεπτόσπερμο ή λεπτόσπερμα είναι από τα φυτά εκείνα που με την πλούσια ανθοφορία τους δίνει χρώμα από τα μέσα του Ιανουαρίου έως και τα μέσα του καλοκαιριού. Στην ουσία πρόκειται για ένα μικρό σχετικά θάμνο με μικρά φύλλα , έντονα σκουροπράσινα, ο οποίος πραγματικά γεμίζει στις άκρες των νεαρών βλαστών του με μικρά πενταπέταλα άνθη σε τρεις αποχρώσεις. Λευκά , ροζ και κόκκινα όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες

flower-2074321_960_720.jpg 

Φυτεύεται τόσο σε βραχόκηπους ,σε ομάδες, σε συστάδες με άλλους θάμνους αλλά και σε γλάστρες  σε μπαλκόνια και ταράτσες . Προτιμάει εδάφη ελαφριά , αμμώδη και μη ασβεστούχα. Για το λόγο αυτό όταν φυτεύεται σε γλάστρα απαιτείται προσοχή ώστε να στραγγίζει. Δεν αντέχει στο πολύ κρύο ενώ τα καταφέρνει πολύ καλά σε παραθαλάσσιες φυτεύσεις.

Το κλάδεμα του γίνεται αρχές καλοκαιριού , μετά την ολοκλήρωση της ανθοφορίας και αποσκοπεί τόσο στην διατήρηση του επιθυμητού σχήματος , όσο και στον εξαναγκασμό του φυτού να πετάξει νέα βλάστηση η οποία θα δώσει κατ εξακολούθηση νέα ανθοφορία . Προσοχή απαιτείται ώστε να μην κλαδευτεί βαριά διότι υπάρχει ενδεχόμενο αυτό να επηρεάσει αρνητικά την ανθοφορία της επόμενης χρονιάς.  Όσον αφορά την θέση φύτευσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αγαπάει θέσεις ηλιόλουστες το καλοκαίρι αλλά συμβιβάζεται και σε ημισκιερές.

viber_image_2019-02-22_,_13.43_.37_.jpg

Το πότισμα του θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα (πάντα συνάρτηση των καιρικών συνθηκών) ενώ όσον αφορά τη λίπανση, η χρήση ισόρροπου κρυσταλλικού λιπάσματος 1 φορά / 20 ημέρες , κατά τους ανοιξιάτικους- εαρινούς μήνες θεωρείται ικανοποιητική.

Όσον αφορά εχθρούς και ασθένειες , σε γενικές γραμμές δεν αντιμετωπίζει κάποια ιδιαίτερα προβλήμα τα πλην ελαχίστων περιπτώσεων. Θα το βρείτε στο κατάστημα μας σχεδόν όλο το χρόνο.