Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Ροδακινιά (ούφο) - prunuw persica platicarpa διετής σε γλάστρα 15 cm

6,00€
Κωδικος: #20210621132102
Αμεσα διαθεσιμο
  • Φυλλα: Φυλλοβόλα
  • Αναγκες σε νερο: Μέτριες απαιτήσεις
  • Αναγκες σε φως: Άμεση έκθεση σε ήλιο
  • Μεγεθος γλαστρας: 15 cm
  • Υψος φυτου: 126 cm - 150 cm
  • Αντοχη στο χρονο: Πολυετή
Καλεστε για παραγγελια
*Το συγκεκριμένο προϊόν είναι διαθέσιμο μόνο μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας. Καλέστε μας για λεπτομέρειες.

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική ονομασία:Prunus Persica Platicarpa

Λίγα λόγια: Ως δέντρο έχει ημί-πλαγιόκλαδη συμπεριφορά και λαίμαργη ανάπτυξη. Μπορεί να ευδοκιμήσει σε περιοχές με λίγες ή πολλές ώρες ψύχους. Ανθίζει σε μέση εποχή και έχει πλούσια ανθοφορία.Το φρούτο έχει  σχήμα πεπλατυσμένο ομοιόμορφο.Η γεύση της είναι πολύ καλή, γλυκιά και ισορροπημένη.Το χρώμα του καρπού εξωτερικά είναι ελκυστικό, έντονο κόκκινο στο μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας με έντονο και το ροζ-λευκό όμως. Δεν παρουσιάζει σχίσιμο στην επιδερμίδα γύρω από το κοτσάνι κατά τη συγκομιδή.

Φως:Ευδοκιμεί σε ηλιόλουστες θέσεις.

Νερό:H ροδακινιά χρειάζεται τακτικά ποτίσματα και άφθονο νερό την περίοδο από τα τέλη της άνοιξης μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.Ποτίζουμε περίπου 2 φορές τη βδομάδα, ανάλογα βέβαια τις συνθήκες του καιρού και το είδος του εδάφους. 

Θερμοκρασία: Απαιτεί χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα και υψηλές θερμοκρασίες την περίοδο του καλοκαιριού για να μας δώσει καλή καρποφορία και νόστιμους γευστικούς καρπούς. 

Λίπανση:Η ροδακινιά χρειάζεται λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο και κάλιο για να έχει καλή ανάπτυξη και καρποφορία. Κατάλληλη εποχή για τη βασική λίπανση της ροδακινιάς είναι στα τέλη του χειμώνα ενώ συμπληρωματικές λιπάνσεις με ισόρροπα λιπάσματα την  άνοιξη βοηθούν αρκετά 

Τελευταία συμβουλή-προτροπή:Η ροδακινιά σε συνθήκες υγρασίας και κακού αερισμού προσβάλλεται από αρκετές μυκητολογικές ασθένειες.

*Υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος  να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό  προϊόν.