Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Αχλαδιά "abate fatel''- pyrus communis L.διετής σε γλάστρα 15 cm

6,00€
Κωδικος: #20210621133949
Αμεσα διαθεσιμο
  • Φυλλα: Φυλλοβόλα
  • Αναγκες σε νερο: Μέτριες απαιτήσεις
  • Αναγκες σε φως: Άμεση έκθεση σε ήλιο
  • Μεγεθος γλαστρας: 15 cm
  • Υψος φυτου: 126 cm - 150 cm
  • Αντοχη στο χρονο: Πολυετή
Καλεστε για παραγγελια
*Το συγκεκριμένο προϊόν είναι διαθέσιμο μόνο μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας. Καλέστε μας για λεπτομέρειες.

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική ονομασία:Pyrus communis L.

Λίγα λόγια:Η αχλαδιά ανήκει στην ίδια οικογένεια με τη μηλιά. Και τα δύο αποτελούν φυλλοβόλα δέντρα με την αχλαδιά να χαρακτηρίζεται από πιο ορθόκλαδη βλάστηση. Οι αχλαδιές μπαίνουν σε καρποφορία, συνήθως, μετά το τέταρτο έτος και έχουν παραγωγική ζωή .Οι πιο γνωστές και διαδεδομένες ελληνικές ποικιλίες είναι η Κοντούλα και το Κρυστάλλι, ενώ σημαντικές ξένες πουκιλίες που καλλιεργούνται στη χώρα μας είναι η Αμπάτε φέτελ (Abate Fetel).

Φως:Προτιμούμε περιοχές με νότια ή νοτιοδυτική έκθεση για την καλλιέργεια της αχλαδιάς που δεν χαρακτηρίζονται από πολλές βροχοπτώσεις την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού. 

Νερό:Η αχλαδιά έχει σημαντικές ανάγκες σε πότισμα για να δώσει ικανοποιητική παραγωγή. Συγκεκριμένα, ποτίζουμε 1-2 φορές την εβδομάδα τους μήνες Μάιο – Ιούνιο και 2-3 φορές την εβδομάδα κατά τον Ιούλιο – Αύγούστο για να αυξηθεί το μέγεθος των καρπών. Πρέπει να σημειώσουμε ότι κατά την περίοδο της άνθισης και της καρπόδεσης η αχλαδιά χρειάζεται σημαντική επάρκεια εδαφικής υγρασίας.

Θερμοκρασία:Οι αχλαδιές ευδοκιμούν σε περιοχές με ζεστά ξηρά καλοκαίρια και σχετικά αρκετό χειμερινό ψύχος, αλλά χωρίς όψιμους παγετούς στην ανθοφορία της.

Λίπανση:Η αχλαδιά χρειάζεται σημαντικές ποσότητες λίπανσης για να εξασφαλίσουμε ικανοποιητική ανάπτυξη και καρποφορία. Στις αρχές της άνοιξης, ενσωματώνουμε πλήρες βιολογικό λίπασμα πλούσιο σε άζωτο.

Τελευταία συμβουλή-προτροπή:Η αμπάτε φέτελ (Abate Fetel) είναι μία γαλλική ποικιλία αχλαδιάς με καρπό μεγάλου μεγέθους, λεπτόφλουδο, πρασινοκίτρινου χρώματος. Είναι πολύ νόστιμη ποικιλία με αρωματική, η σάρκα έχει υπόξινη γεύση. Ωριμάζει αρχές Σεπτεμβρίου και συντηρείται πολύ καλά. 

 

*Υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος  να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό  προϊόν.