Παχύφυτο - Crassula swaziensis ‘Variegata’ Σε Γλάστρα 5,5 cm

2,30€
Κωδικος: #20230831 195527
Αμεσα διαθεσιμο
  • Φυλλα: Αειθαλή
  • Αναγκες σε νερο: Ελάχιστες απαιτήσεις
  • Αναγκες σε φως: Άμεση έκθεση σε ήλιο
  • Μεγεθος γλαστρας: 5.5 cm
  • Υψος φυτου: 1 cm - 5 cm
  • Αντοχη στο χρονο: Πολυετή
Απαιτησεις σε νερο
Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο
Απαιτησεις σε φως
Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως
Αντοχη σε κρυο
Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο
Ποσοτητα
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική ονομασία :Crassula swaziensis ‘Variegata’

 Λίγα λόγια:Πρόκειται για ένα πολυετές παχύφυτο φυτό, το οποίο είναι περιζήτητο από τους συλλέκτες πράσινου για τη φανταστική ποικιλοχρωμία του. Από το στέλεχος του αναπτύσσονται σαρκώδη και στρογγυλεμένα φύλλα, πράσινου χρώματος με κίτρινες ραβδώσεις.

Φως: Προτιμά ηλιόλουστες θέσεις φύτευσης.

Νερό:Οι κάκτοι και τα παχύφυτα  χρειάζονται πολύ καλή αποστράγγιση και για αυτό καλό είναι να χρησιμοποιούμε ειδικό υπόστρωμα για κάκτους κατά την μεταφύτευση. Το πότισμα καλό είναι να επαναλαμβάνεται κάθε φορά που στεγνώνει το υπόστρωμα. Συνήθως ποτίζουμε πολύ καλά και έπειτα περιμένουμε να στεγνώσει.

Θερμοκρασία: Σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι κάκτοι αντέχουν σε θερμοκρασίες ακόμη και κάτω του μηδενός.Αρκετές φορές οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι υπεύθυνες για μια πλούσια ανοιξιάτικη ανθοφορία καθώς συντελούν στην διαφοροποίηση των οφθαλμών από βλαστοφόρους σε ανθοφόρους. Σαφέστατα υπάρχουν και εξαιρέσεις που απαιτούν προστασία από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να χρησιμοποιούμε αντιπαγετικό ύφασμα ή να τους μεταφέρουμε σε στεγασμένα σημεία όταν αυτό είναι εφικτό.

Λίπανση:Χρησιμοποιούμε συνήθως υγρό υδατοδιαλυτό λίπασμα  για κάκτους, από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι και το φθινόπωρο.

Τελευταία συμβουλή-προτροπή:Οι κάκτοι συνήθως υποφέρουν από σάπισμα λόγω υπερβολικού ποτίσματος, κυρίως την εποχή του φθινοπώρου και του χειμώνα.Προσοχή λοιπόν στο υπόστρωμα που χρησιμοποιούμε. 

*Υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος  να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό  προϊόν.