Μοναντένιουμ-Monadenium Stapelioides σε γλάστρα 6.5 cm

8,40€
Κωδικος: #20230913 103141
Αμεσα διαθεσιμο
  • Αναγκες σε νερο: Ελάχιστες απαιτήσεις
  • Αναγκες σε φως: φως πολύ (όχι άμεση έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία)
  • Μεγεθος γλαστρας: 6 cm
  • Υψος φυτου: 5 cm -10 cm
  • Χρωμα ανθους: Δίχρωμο λευκό - ρόζ
  • Αντοχη στο χρονο: Πολυετή
Ποσοτητα
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική Ονομασία: Monadenium stapelioides

Λίγα Λόγια: Το Monadenium stapelioides είναι ένα πολυετές παχύφυτο που ανήκει στη βοτανική οικογένεια Euphorbiaceae.Το φυτό σχηματίζει συστάδες και μπορεί να φτάσει σε διάμετρο έως και 60 εκατοστά. Οι πολυάριθμοι βλαστοί είναι κυλινδρικοί, σκουροπράσινοι, παχείς, όρθιοι ή ξαπλωμένοι στο έδαφος και μπορούν να φτάσουν σε ύψος έως και 40 εκατοστά.Η ανθοφορία πραγματοποιείται από νωρίς την άνοιξη έως τις αρχές του καλοκαιριού.Ειναι φυτό εύκολο στην καλλιέργεια του αλλά είναι πολύ αργό σε ανάπτυξη

Φως: Έχει υψηλες απαιτήσεις σε φώς. Δύναται να τοποθετηθεί και σε σημείο με άμεση έκθεση σε ήλιο, όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κατα την διάρκεια των θερμών καλοκαιρινών μηνών για την αποφυγή εγκαυμάτων.

Νερό: Xρειάζονται πολύ καλή αποστράγγιση και για αυτό καλό είναι να χρησιμοποιούμε ειδικό υπόστρωμα για κάκτους κατά την μεταφύτευση. Το πότισμα καλό είναι να επαναλαμβάνεται κάθε φορά που στεγνώνει το υπόστρωμα. Συνήθως ποτίζουμε πολύ καλά και έπειτα περιμένουμε να στεγνώσει. Κατα την διάρκεια του χειμώνα αραιώνουμε πάρα πολύ τα ποτίσματα με σκοπό να επιτρέψουμε στο φυτό να μπεί σε λήθαργο.

Θερμοκρασία:Οι ελάχιστες θερμοκρασίες που μπορεί να αντέξει το φυτό είναι 15° C. Κάτω από αυτή τη θερμοκρασία αρχίζει να υποφέρει, οπότε πρέπει να τοποθετείται σε εσωτερικό χώρο κατά τις πιο ψυχρές περιόδους.

Λίπανση: Η λίπανση ξεκινά την άνοιξη και ολοκληρώνεται το φθινόπωρο. Υδατοδιαλυτά ισόρροπα λιπάσματα επιταχύνουν την ανάπτυξη και την έκπτυξη ανθέων σε μηνιαία συχνότητα.

 

*Υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος  να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό  προϊόν