Κρασούλα -crassula perfoliatta

1,50€
Κωδικος: #20210619140347
Αμεσα διαθεσιμο
  • Φυλλα: Αειθαλή
  • Αναγκες σε νερο: Ελάχιστες απαιτήσεις
  • Αναγκες σε φως: Άμεση έκθεση σε ήλιο
  • Μεγεθος γλαστρας: 5.5 cm
  • Υψος φυτου: 1 cm - 5 cm
  • Αντοχη στο χρονο: Πολυετή
Απαιτησεις σε νερο
Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο
Απαιτησεις σε φως
Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως
Αντοχη σε κρυο
Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο
Ποσοτητα
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική ονομασία:  crassula Perfoliata L.

Λίγα λόγια: Η crassula perfoliata l. είναι πολύ ελκυστικός πολυετής υπο-θάμνος  που μεγαλώνει όρθιος και δεν διακλαδίζεται πολύ, φτάνοντας τα 1,3 μέτρα σε ύψος. Η άνθηση του είναι πυκνή σε «στρογγυλεμένο θύρο» με το στέλεχος να προεξέχει από την κορυφή του φυτού. Είναι λευκό, ροζ ή ανοιχτό κόκκινο χρώμα και εκπέμπουν άρωμα.

Φως: Προτιμά τα καλά φωτισμένα και αεριζόμενα περιβάλλοντα.

Νερό: Η crassula perfoliata lπρέπει να ποτίζεται τακτικά, αλλά πάντα να ελέγχετε το έδαφος πριν το πότισμα, καθώς το αυξημένο πότισμα μπορεί να είναι επιβλαβές. 

Θερμοκρασία: Η κρασούλα δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στην παγωνιά, χρειάζεται προστασία από τον έντονο παγετό και πρέπει να μεταφέρεται σε πιο ζεστό σημείο όταν οι θερμοκρασίες πλησιάζουν το μηδέν. Στις νότιες περιοχές της χώρας μας, η κρασούλα φυτεύεται και σε κήπο, αρκεί να είναι προστατευμένη από τους βοριάδες. 

Λίπανση: Προσθέτουμε υγρό λίπασμα ειδικό για παχύφυτα και κάκτους κάθε 2 μήνες κατά την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού. Αυτή την περίοδο, η κρασούλα όπως και τα περισσότερα παχύφυτα πραγματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης τους και είναι απαραίτητο να της παρέχουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. 

Τελευταία συμβουλή-προρτρπή: Η κρασούλα χρειάζεται κατά καιρούς κλάδεμα για να τη διατηρήσουμε σε υγιή κατάσταση και σε συμπαγή μορφή. Όταν στα φυτά της κρασούλας αδυνατίζουν οι βλαστοί, είναι καλό να τα κλαδεύουμε αφαιρώντας τους ξερούς και κιτρινισμένους βλαστούς. 

*Υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος  να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό  προϊόν.