Κάκτος Ζέβρα - Haworthia fasciata big band σε γλάστρα 5.5 cm

2,30€
Κωδικος: #20230918 174813
Αμεσα διαθεσιμο
  • Φυλλα: Αειθαλή
  • Αναγκες σε νερο: Μέτριες απαιτήσεις
  • Αναγκες σε φως: φως πολύ (όχι άμεση έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία)
  • Μεγεθος γλαστρας: 5.5 cm
  • Υψος φυτου: 1 cm - 5 cm
  • Αντοχη στο χρονο: Πολυετή
Ποσοτητα
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική Ονομασία: Haworthia fasciata big band

Λίγα Λόγια:To Haworthia fasciata big band γνωστό και ως «φυτό ζέβρας», είναι ένα πολυετές παχύφυτο που μπορεί να αναπτυχθεί τόσο μεμονωμένα όσο και σε ομάδες. Τα φύλλα του είναι συνήθως σκούρα πράσινα, καλυμμένα με πολυάριθμες λευκές γραμμές και φυμάτια διατεταγμένα εγκάρσια. Η ανθοφορία εμφανίζεται το καλοκαίρι, δημιουργώντας μικρά λευκά άνθη, τα οποία ανθίζουν από ένα κεντρικό στέλεχος.

Φως: Απαιτεί μέτριο φωτισμό ενώ καλύτερα είναι να αποφεύγετε η άμεση έκθεση τους στις ηλιακές ακτίνες.Για το λόγο αυτό προσαρμόζεται πολύ καλά και σε εχωτερικούς χώρους

Νερό: Το υπόστρωμα τους διαφέρει από τα υπόλοιπα φυτά καθώς απαιτούν ελαφριά υποστρώματα με μεγάλη αναλογία άμμους για την καλή αποστράγγιση. Αν εξασφαλιστεί ο παράγοντας στράγγιση, το πότισμα μπορεί να γίνεται τακτικά και να αποφεύγεται ο κίνδυνος σήψης του ριζικού συστήματος.

Θερμοκρασία: Είναι προτιμότερο να διατηρείται σε ήπιες θερμοκρασίες και κυρίως ποτέ κάτω από 5°C, γι' αυτό το λόγο συνιστάται η τοποθέτησή του σε προστατευμένα μέρη κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Λίπανση: Οι απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά είναι περιορισμένες με αποτέλεσμα η λίπανση 1-2 φορες το χρόνο με ενα κατάλληλο λίπασμα για κάκτους να είναι αρκετό.

Τελευταία Συμβουλή - Προτροπή: Την περίοδο του ληθάργου, παρατείνεται η συχνότητα της άρδευσης ανά δεκαπενθήμερο, διατηρώντας υψηλό τον φωτισμό. Έτσι προκαλείται συρρίκνωση της επιδερμίδας των φυτών μέχρι τις αρχές της άνοιξης που μεγαλώνουν οι αρδευτικές ανάγκες και επανέρχεται στην φυσιολογική του κατάσταση.

*Υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος  να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό  προϊόν