Ευφόρβια Χορίδα – Euphorbia Horrida Alba σε γλάστρα 6,5 cm

19,00€
Κωδικος: #20230918 184321
Αμεσα διαθεσιμο
  • Φυλλα: Αειθαλή
  • Αναγκες σε νερο: Ελάχιστες απαιτήσεις
  • Αναγκες σε φως: Άμεση έκθεση σε ήλιο
  • Μεγεθος γλαστρας: 10,5 cm
  • Υψος φυτου: 21 cm - 30 cm
  • Αντοχη στο χρονο: Πολυετή
Ποσοτητα
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική ονομασία :Euphorbia Horrida Alba

 Λίγα λόγια:Θαμνώδες παχύφυτο, που με την πάροδο του χρόνου τείνει να αναπτύσσεται στη βάση. Το γαλαζοπράσινο στέλεχος του έχει μια κηρώδη γκρι-λευκή απόχρωση στην αφή, την οποία χάνει καθώς γερνάει. Οι πολλές ακανόνιστες νευρώσεις του μπορούν να πάρουν κυματιστό σχήμα με την πάροδο του χρόνου και πλαισιώνονται από άκαμπτες καφετιές ράχες. Η ανθοφορία εμφανίζεται την καλοκαιρινή περίοδο, καλύπτοντας την κορυφή του φυτού με μικρά άνθη ποικίλων χρώματων από κίτρινο έως έντονο μωβ.

Φως: Απαιτεί πολύ φως όλες τις εποχές, αποφεύγοντας ωστόσο το άμεσο ηλιακό φως ειδικά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας κατα τους καλοκαιρινούς μήνες

Νερό:Οι κάκτοι χρειάζονται πολύ καλή αποστράγγιση και για αυτό καλό είναι να χρησιμοποιούμε ειδικό υπόστρωμα για κάκτους κατά την μεταφύτευση. Το πότισμα καλό είναι να επαναλαμβάνεται κάθε φορά που στεγνώνει το υπόστρωμα. Συνήθως ποτίζουμε πολύ καλά και έπειτα περιμένουμε να στεγνώσει.

Θερμοκρασία: Σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι κάκτοι αντέχουν σε θερμοκρασίες ακόμη και μονοψήφιου αριθμού.Αρκετές φορές οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι υπεύθυνες για μια πλούσια ανοιξιάτικη ανθοφορία καθώς συντελούν στην διαφοροποίηση των οφθαλμών από βλαστοφόρους σε ανθοφόρους. Σαφέστατα υπάρχουν και εξαιρέσεις που απαιτούν προστασία από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να χρησιμοποιούμε αντιπαγετικό ύφασμα ή να τους μεταφέρουμε σε στεγασμένα σημεία όταν αυτό είναι εφικτό.Στα είδη Opuntia η θερμοκρασία καλό είναι να μην πέφτει κάτω από τους 10 °C για αυτό καλό είναι τους χειμερινούς μήνες αν δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν σε εσωτερικούς χώρους, προστατεύονται από το κρύο.

Λίπανση:Δεν απαιτούν συχνή λίπανση. Σε γενικές γραμμές μία με δύο φορές το χρόνο ειναι αρκετές. Χρησιμοποιείστε ενα κατάλληλο υδατοδιαλυτό λίπασμα για κάκτους.

Τελευταία συμβουλή-προτροπή:Οι κάκτοι συνήθως υποφέρουν από σάπισμα λόγω υπερβολικού ποτίσματος, κυρίως την εποχή του φθινοπώρου και του χειμώνα.Προσοχή λοιπόν στο υπόστρωμα που χρησιμοποιούμε αλλά και στην συχνότητα ποτίσματος. Πρεπει πάντα να προσαρμοζόμαστε με τις συνθήκες που επικρατούν.

*Υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος  να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό  προϊόν.