Αλόη Μάρα -Aloe Humilis X Erinacea σε γλάστρα 8 cm

8,40€
Κωδικος: #20230913 182040
Αμεσα διαθεσιμο
  • Αναγκες σε νερο: Ελάχιστες απαιτήσεις
  • Αναγκες σε φως: φως πολύ (όχι άμεση έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία)
  • Μεγεθος γλαστρας: 8 cm
  • Υψος φυτου: 5 cm -10 cm
  • Αντοχη στο χρονο: Πολυετή
Ποσοτητα
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική Ονομασία: Aloe Humilis X Erinacea

Λίγα Λόγια:Η Aloe humilis x Erinacea είναι ένα υβρίδιο που προέκυψε από τη διασταύρωση της A. erinacea και της A. humilis, επομένως δεν υπάρχει στη φύση.Τα δύο είδη από τα οποία προέρχεται, το A. humilis και το A. erinacea, είναι ενδημικά της νότιας Αφρικής.είναι ένα μικρό φυτό που δεν ξεπερνά τα 50 εκατοστά σε ύψος. Είναι παρόμοιο και με τα δύο είδη από τα οποία προέρχεται. Aποτελείται, στην πραγματικότητα, από ένα ρόδακα από πυκνά, αγκαθωτά, μυτερά φύλλα, ανοιχτόχρωμα πράσινα ή σκουροπράσινα ανάλογα με το φυτό. Τα αγκάθια είναι στην πραγματικότητα χοντρά πτεράκια, μυτερά, πάντα πιο ανοιχτόχρωμα από το υπόλοιπο φύλλο και δυνητικά επιβλαβή. Δώστε προσοχή κατά το χειρισμό του φυτού! Η ταξιανθία είναι μεγαλύτερη από ολόκληρο το φυτό και βρίσκεται στην κορυφή ενός επιμήκους μίσχου. 

Φως: Τοποθετήστε την σε ένα φωτεινό σημείο, αποφεύγοντας το άμεσο ηλιακό φως κατά τις πιο ζεστές ώρες των καλοκαιρινών ημερών.

Νερό: Xρειάζονται πολύ καλή αποστράγγιση και για αυτό καλό είναι να χρησιμοποιούμε ειδικό υπόστρωμα για κάκτους κατά την μεταφύτευση. Το πότισμα καλό είναι να επαναλαμβάνεται κάθε φορά που στεγνώνει το υπόστρωμα. Συνήθως ποτίζουμε πολύ καλά και έπειτα περιμένουμε να στεγνώσει. Το χειμώνα, σας συμβουλεύουμε να το τοποθετήσετε σε εσωτερικό χώρο, επίσης για να το κρατήσετε μακριά από τις χειμερινές βροχές που μπορεί να προκαλέσουν σήψη των φύλλων και των ριζών.

Θερμοκρασία:Οι ελάχιστες θερμοκρασίες που μπορεί να αντέξει το φυτό είναι 6ºC.Κάτω από αυτή τη θερμοκρασία αρχίζει να υποφέρει, οπότε πρέπει να τοποθετείται σε εσωτερικό χώρο κατά τις πιο ψυχρές περιόδους.

Λίπανση: Η λίπανση ξεκινά την άνοιξη και ολοκληρώνεται το φθινόπωρο. Υδατοδιαλυτά ισόρροπα λιπάσματα επιταχύνουν την ανάπτυξη και την έκπτυξη ανθέων σε μηνιαία συχνότητα.

 

*Υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος  να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό  προϊόν