Δίκταμο-Origanum dictamnus σε γλάστρα 15 cm.

3,00€
Κωδικος: #20210623174508
Αμεσα διαθεσιμο
  • Φυλλα: Αειθαλή
  • Αναγκες σε νερο: Μικρές απαιτήσεις
  • Αναγκες σε φως: Άμεση έκθεση σε ήλιο
  • Μεγεθος γλαστρας: 15 cm
  • Υψος φυτου: 5 cm -10 cm
  • Χρωμα ανθους: Ρόζ άνθος
  • Αντοχη στο χρονο: Πολυετή
Απαιτησεις σε νερο
Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο
Απαιτησεις σε ηλιο
Απαιτησεις σε ηλιο Απαιτησεις σε ηλιο Απαιτησεις σε ηλιο Απαιτησεις σε ηλιο Απαιτησεις σε ηλιο
Απαιτησεις σε φως
Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως
Αντοχη σε κρυο
Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο
Ποσοτητα
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική ονομασία:Origanum dictamnus

Λίγα λόγια:  Ο δίκταμος γνωστό και με την ονομασία έρωντας, είναι το πιο φημισμένο κρητικό βότανο και ενδημικό φυτό που αυτοφύεται μόνο στην Κρήτη. Ως βότανο, το δίκταμο είναι διάσημο από την εποχή του Μίνωα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και η καλλιέργειά του είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο νησί, ερασιτεχνικά κυρίως σε γλάστρα και σε βραχόκηπους, αλλά και επαγγελματικά σε ορεινές περιοχές.Ο δίκταμος είναι πολυετές αρωματικό φυτό, ξαδερφάκι της ρίγανης, που διατηρεί τα φύλλα του τον χειμώνα και έχει αργή ανάπτυξη .

Φως: Ο δίκταμος χρειάζεται άφθονο ήλιο για να έχει πλούσια βλάστηση και ανθοφορία, αν και μπορεί να ανθοφορήσει και σε πιο ημισκιερά μέρη.

Νερό:Ο δίκταμος δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε νερό την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου. Τη ζεστή περίοδο του καλοκαιριού θα χρειαστεί τακτικότερο πότισμα. Ποτίζουμε μία φορά τη βδομάδα την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου και 2 φορές τη βδομάδα κατά την περίοδο του καλοκαιριού. 

Θερμοκρασία: Ο δίκταμος είναι αρκετά ανθεκτικός στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και σχετικά ανθεκτικός στην παγωνιά του χειμώνα. 

Λίπανση: Η προσθήκη βιολογικού λιπάσματος στις αρχές της άνοιξης και του φθινοπώρου ενισχύει την ανάπτυξη και την ανθοφορία του. Κατά τη λίπανση του δίκταμου χρειάζεται προσοχή, καθώς η υπερβολική χρήση λιπάσματος μπορεί να προκαλέσει ξηράνσεις στην ακραία βλάστηση και χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια. 

Τελευταία συμβουλή-προτροπή:Η καλλιέργεια του δίκταμου δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα μυκητολογικών ασθενειών, εκτός από διάφορα σαπίσματα στο ριζικό σύστημα λόγω κακών συνθηκών αερισμού και αποστράγγισης του νερού. 

 

*Υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος  να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό  προϊόν.