Αλοκάσια cuculata σε γλάστρα 24 cm

24,00€
Κωδικος: #20220228 093640
Αμεσα διαθεσιμο
  • Φυλλα: Αειθαλή
  • Αναγκες σε νερο: Μικρές απαιτήσεις , Μέτριες απαιτήσεις
  • Αναγκες σε φως: Ημισκιερές θέσεις , Σκιερές θέσεις
  • Μεγεθος γλαστρας: 24 cm
  • Υψος φυτου: 76 cm - 100 cm
  • Αντοχη στο χρονο: Πολυετή
Διαθεσιμα χρωματα
*Αποστολές μόνο στη πόλη του Ηρακλείου Κρήτης
Ποσοτητα
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική ονομασία:  Alocasia cucullata

Λίγα λόγια: Η αλοκάσια είναι φυτό εσωτερικού χώρου που προέρχεται από την τροπική ζούγκλα. Είναι φυτό με σχετικά χαμηλό μέγεθος και αργή ανάπτυξη. Σε κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης παράγει εντυπωσιακά υπερμεγέθη καρδιόσχημα φύλλα. Ανάλογα το είδος, τα φύλλα της αλοκάσιας έχουν χρώμα πράσινο έως πολύ σκούρο πράσινο, σχεδόν μαύρο, με νευρώσεις και περίγραμμα σε ανοιχτό γκρι χρώμα ή γκρι φύλλο με σκούρες νευρώσεις και περίγραμμα. Η ανθοφορία της δεν είναι καθορισμένη και συμβαίνει μία φορά κάθε λίγα χρόνια. Το άνθος της μοιάζει με εκείνο του σπαθίφυλλου και με μικρό κρίνο, ειναι λευκό ή κρεμ. Στην Αλοκάσια cuculata συναντάμε  καρδιόσχημα και γυαλιστερά φύλλα, με έντονες φλέβες που φύονται πάνω σε ψηλά πράσινα στελέχη.

Φως: Ευδοκιμεί καλύτερα σε καλά φωτισμένα σημεία μέσα στο χώρο, αλλά η άμεση έκθεση στον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει εγκαύματα.

Νερό: Πρέπει το υπόστρωμα να παραμένει ελαφρώς υγρό και να μην το αφήνετε να στεγνώσει εντελώς. Ευνοείται από τακτικά και με λιγότερο νερό ποτίσματα παρά από αραιότερα ποτίσματα με μεγάλες ποσότητες νερού

Θερμοκρασία: Ιδανική θερμοκρασία είναι 18-22 °C, όμως μπορεί να διαχειριστεί χαμηλότερες (έως 10 °C) ή υψηλότερες (έως 30-32 °C) θερμοκρασίες.

Λίπανση: Λίπασμα κατάλληλο για φυτά εσωτερικού χώρου άνα 2-3 μήνες.

Τελευταία συμβουλή-προτροπή:  Σε περίπτωση που οι άκρες των φύλλων μαυρίζουν, αυξήστε το πότισμα ανάλογα την εποχή.

  • υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό προϊών