Αλοκάσια - Alocasia sarawakensis "Yucatan Princess" σε γλάστρα 19 cm

26,00€
Κωδικος: #20210630083021
Αμεσα διαθεσιμο
  • Φυλλα: Αειθαλή
  • Αναγκες σε νερο: Μικρές απαιτήσεις , Μέτριες απαιτήσεις
  • Αναγκες σε φως: Ημισκιερές θέσεις , Σκιερές θέσεις
  • Μεγεθος γλαστρας: 19 cm
  • Υψος φυτου: 76 cm - 100 cm
  • Αντοχη στο χρονο: Πολυετή
Διαθεσιμα χρωματα
Καλεστε για παραγγελια
*Το συγκεκριμένο προϊόν είναι διαθέσιμο μόνο μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας. Καλέστε μας για λεπτομέρειες.

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική ονομασία: Alocasia sarawakensis

Λίγα λόγια: Η αλοκάσια είναι τροπικό φυτό που χρησιμοποιείται ευρέως σε εσωτερικούς χώρους τα τελευταία χρόνια  Σε κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης παράγει εντυπωσιακά υπερμεγέθη καρδιόσχημα φύλλα. Ανάλογα το είδος, τα φύλλα της αλοκάσιας έχουν χρώμα πράσινο έως πολύ σκούρο πράσινο, σχεδόν μαύρο, με νευρώσεις και περίγραμμα σε ανοιχτό γκρι χρώμα ή γκρι φύλλο με σκούρες νευρώσεις και περίγραμμα. Η ανθοφορία της δεν είναι καθορισμένη και συμβαίνει μία φορά κάθε λίγα χρόνια. Το άνθος της μοιάζει με εκείνο του σπαθίφυλλου και με μικρό κρίνο, είναι λευκό ή κρεμ. Στην Αλοκάσια sarawakensis "Yucatan Princess" συναντάμε  καρδιόσχημα και γυαλιστερά φύλλα, των οποίων η κάτω επιφάνεια έχει πορφυρή απόχρωση, ενώ η πάνω επιφάνεια έχει μια σκούρα πράσινη απόχρωση.Η  διαφορά με την alocasia wentii είναι ότι τα φύλλα είναι πολύ μεγαλύτερου μεγέθους ενώ και το ίδιο το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο.

Φως: Ευδοκιμεί καλύτερα σε καλά φωτισμένα σημεία μέσα στο χώρο, αλλά η άμεση έκθεση στον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει εγκαύματα.

Νερό: Πρέπει το υπόστρωμα να παραμένει ελαφρώς υγρό και να μην το αφήνετε να στεγνώσει εντελώς. Ευνοείται από τακτικά και με λιγότερο νερό ποτίσματα παρά από αραιότερα ποτίσματα με μεγάλες ποσότητες νερού

Θερμοκρασία: Ιδανική θερμοκρασία είναι 18-22 °C, όμως μπορεί να διαχειριστεί χαμηλότερες (έως 10 °C) ή υψηλότερες (έως 30-32 °C) θερμοκρασίες.

Λίπανση:  Να γίνεται ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν ακόμα και μια φορά ανά 20 ημέρες με ένα λίπασμα υγρό για πράσινα φυτά.

Τελευταία συμβουλή-προτροπή:  Σε περίπτωση που οι άκρες των φύλλων μαυρίζουν, αυξήστε το πότισμα ανάλογα την εποχή.

 

*Υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος  να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό  προϊόν.