Σπαθίφυλλο σε γλάστρα 14cm.

8,00€
Κωδικος: #20220401 110448
Αμεσα διαθεσιμο
  • Φυλλα: Αειθαλή
  • Αναγκες σε νερο: Μέτριες απαιτήσεις
  • Αναγκες σε φως: φως πολύ (όχι άμεση έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία)
  • Υψος φυτου: 31 cm - 40 cm
  • Χρωμα ανθους: Λευκό άνθος
  • Αντοχη στο χρονο: Πολυετή
Απαιτησεις σε νερο
Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο
Απαιτησεις σε φως
Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως
Αντοχη σε κρυο
Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο
*Αποστολές μόνο στη πόλη του Ηρακλείου Κρήτης
Ποσοτητα
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική ονομασία:Spathiphyllum

Λίγα λόγια: Το σπαθίφυλλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου.Το σπαθίφυλλο ανήκει στα φυτά που μεγαλώνουν σε νερό και μπορούμε να το τοποθετήσουμε σε βάζο, χωρίς χώμα, για να διακοσμήσουμε το σαλόνι και το γραφείο μας. Έχει μεγάλα, σκούρο πράσινο χρώμα φύλλα, που στηρίζονται σε ένα λεπτό μίσχο και θυμίζουν σπαθιά. Από τη βάση του μίσχου φυτρώνουν και τα άνθη του. Είναι λευκά, χαρακτηριστικά, με επίσης χαρακτηριστικό λευκό στήμονα στο κέντρο του. Τα άνθη του μοιάζουν, με της κάλλας.Το σπαθίφυλλο ανήκει στα φυτά με την ιδιότητα να καθαρίζει την ατμόσφαιρα του σπιτιού από ορισμένους περιβαλλοντικούς ρύπους, όπως το βενζόλιο και τη φορμαλδεύδη.

Φως:Αναπτύσσεται πολύ καλύτερα σε φωτεινούς χώρους, όπου υπάρχει επαρκής φωτισμός. Για να το διατηρήσουμε ζωηρό και με πλούσια ανθοφορία, τοποθετούμε, το σπαθίφυλλο σε φωτεινή θέση και σε σημείο που δεν έρχεται σε επαφή με τις απευθείας ακτίνες του ήλιου για να αποφύγουμε καψίματα στα φύλλα του.

Νερό:Το σπαθίφυλλο έχει μέτριες ανάγκες σε νερό και συνήθως το ποτίζουμε μια φορά τη βδομάδα. Αν μείνει αρκετές μέρες απότιστο, το σπαθίφυλλο μας δείχνει ότι θέλει πότισμα, καθώς τα φύλλα του αρχίζουν να γέρνουν προς τα κάτω και να εμφανίζουν μία ατονία. Αφού το ποτίσουμε, επανέρχεται γρήγορα και αποκτάει ξανά ζωντάνια.Κατά την περίοδο του καλοκαιριού, σε συνθήκες καύσωνα, ποτίζουμε συχνότερα, μόλις στεγνώνει το χώμα. 

Θερμοκρασία:Το σπαθίφυλλο θέλει θερμοκρασίες 20-25°C για να διατηρήσει πράσινο φύλλωμα και ζωηρή βλάστηση. Είναι ευαίσθητο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και ειδικά σε έντονες αυξομειώσεις θερμοκρασιών, χάνει το έντονο χρώμα του φυλλώματος. 

Λίπανση:Προσθέτουμε υγρό λίπασμα ανθοφορίας μια φορά το μήνα από την άνοιξη ως το φθινόπωρο για να εξασφαλίσουμε ζωντάνια στα φύλλα του και να έχουμε πλούσια ανθοφορία. 

Τελευταία συμβουλή-προτροπή:Μόλις ολοκληρώνεται η ανθοφορία του σπαθίφυλλου, αφαιρούμε το μαραμένο λουλούδι, κόβοντας το χαμηλά στο σημείο που αναπτύσσεται ο μίσχος ανάμεσα από τα φύλλα. Αφαιρώντας τα ξεραμένα και ώριμα άνθη, ενθαρρύνουμε το φυτό να δώσει νέα ανθοφορία. 

Υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος  να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό  προϊόν