Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Μάθετε περισσότερα

Aνανάς πανασέ σε γλάστρα 14 cm

16,50€
Κωδικος: #20210620104458
Αμεσα διαθεσιμο
  • Φυλλα: Αειθαλή
  • Αναγκες σε φως: Ημισκιερές θέσεις
  • Μεγεθος γλαστρας: 14 cm
  • Υψος φυτου: 41 cm - 50 cm
  • Χρωμα ανθους: Δίχρωμο κίτρινο - κόκκινο
  • Αντοχη στο χρονο: Πολυετή
Διαθεσιμα χρωματα
Ποσοτητα
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική ονομασία: Ananas bracteatus(Lindl.)

Λίγα λόγια: Ο ανανάς ανήκει στην ίδια οικογένεια με την βρομέλια και την αιχμέα, τα εξωτικά φυτά εσωτερικού χώρου που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα . Το φυτό του ανανά φτάνει σε ύψος 1,5-2 μέτρων, όταν καλλιεργείται στο χώμα. Η καλλιέργεια ανανά σε γλάστρα μας δίνει αρκετά χαμηλότερα φυτά. Αντίστοιχα, όταν φυτεύουμε σε γλάστρα, ο καρπός του ανανά γίνεται αρκετά μικρότερος σε σχέση με τον καρπό του ανανά βάρους 2-2,5 κιλών που παίρνουμε όταν καλλιεργούμε στο χώμα. 

Φως: Τοποθετούμε τη γλάστρα με τον ανανά σε φωτεινή θέση μέσα στο σπίτι, σε σημείο που να μη δέχεται τις απευθείας ακτίνες του ήλιου. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τον ανανά στο μπαλκόνι, επιλέγουμε σημείο με νότιο ή δυτικό προσανατολισμό για να έχει καλύτερη ανάπτυξη και να μας δώσει καρποφορία πιο εύκολα.

Νερό: Ποτίζουμε μία φορά την βδομάδα, διατηρώντας σχετική υγρασία στο χώμα, ενώ την περίοδο του χειμώνα ποτίζουμε κάθε 2 εβδομάδες. Αποφεύγουμε το υπερβολικό πότισμα που μπορεί να δημιουργήσει κιτρινίσματα στα φύλλα και σαπίσματα στην ρίζα .

Θερμοκρασία: Ιδανική θερμοκρασία είναι 20-32°C. Αν επικρατούν θερμοκρασίες χαμηλότερες από 20°C και υψηλότερες από 36°C, το φυτό σταματάει να αναπτύσσεται.

Λίπανση:Μπορούμε να βάζουμε πλήρες βιολογικό λίπασμα μία φορά το μήνα εκτός από την περίοδο του χειμώνα που επικρατεί παγωνιά.Επιπλέον, μπορούμε να προσθέτουμε υγρό λίπασμα φυκιών για τόνωση του φυτού και την βελτίωση της ποιότητας του καρπού του ανανά.

Υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος  να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό  προϊόν.