Αερόφυτα - air plants Τillandia Σε Γυάλινη Καμπάνα

9,00€
Κωδικος: #20230128 085517
Αμεσα διαθεσιμο
  • Αναγκες σε νερο: Μέτριες απαιτήσεις
  • Αναγκες σε φως: φως πολύ (όχι άμεση έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία)
  • Χρωμα ανθους: Μώβ άνθος
Ποσοτητα
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική ονομασία:Τillandia Ionantha 

Λίγα λόγια:Τα αερόφυτα ανήκουν στο γένος Tillandsia.Τα περισσότερα είδη που ανήκουν σε αυτό το γένος, είναι επίφυτα δηλαδή η φυσική τους τάση είναι να προσκολλώνται οπουδήποτε το επιτρέπουν οι συνθήκες και να τρέφονται - συμβιώνουν με αυτά. Λόγω του επιφυτικού τρόπου ζωής τους, αυτά τα φυτά δε θα αναπτυχθούν στο έδαφος αλλά θα ζουν στα κλαδιά των δέντρων, σε φλοιούς, σε γυμνούς βράχους και σε διάφορα υποστρώματα που δεν είναι κορεσμένα από υγρασία. Αυτή  η ιδιότητα, αποδυκνείει την ιδιαίτερη αντοχή τους σε ιδιαίτερες συνθήκες και έτσι τα καθιστά αναπόσπαστο κομμάτι της εσωτερικής διακόσμησης τα τελευταία χρόνια. Αποτελούν ιδανικά φυτά για  γυάλες Terrarium, κασπώ και για ότι άλλο φανταστείτε. Εάν εξαιρέσουμε την προσοχή που χρειάζονται στο πότισμα τους η υπόλοιπη φροντίδα που απαιτούν είναι ελάχιστη.

Φως: Προτιμούν για την ανάπτυξή τους αρκετό φωτισμό, με έμμεσο φως.Η άμεση έκθεση σε ήλιο μπορεί να  προκαλέσει εγκαύματα στα φύλλα.Αναπτύσσονται σωστά και σε τεχνητό φως. 

Νερό: Το πότισμα στα αερόφυτα είναι ιδιαίτερο και έχει άμεση σχέση με τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο που βρίσκονται. Υψηλή σχετικά υγρασία στο χώρο ή αυξημένη θερμοκρασία λόγω κάποιας εστίας θέρμανσης, σαφέστατα επηρεάζουν την συχνότητα ποτίσματος. Ενδεικτικά μια φορά την εβδομάδα μπορείτε να τα ποτίζετε με τη μορφή ψεκάσματος και μια φορά το μήνα, να τα βυθίζετε σε ένα δοχείο με νερό για 5 λεπτά.Μετά το πότισμα γυρίστε τα ανάποδα ώστε να αποβάλλουν και την τελευταία σταγόνα υγρασίας

Θερμοκρασία: Άριστες θερμοκρασίες για την ανάπτυξη τους, είναι 15-25℃. Ενώ  κάτω των 10℃  προκαλείται ζημιά στο φύλλωμα.

Λίπανση: Τα αερόφυτα δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε λίπανση, όμως μπορείτε να εφαρμόστε υγρό λίπασμα για φυτά εσωτερικού χώρου σε αραιή συγκέντρωσή μια φορά ανά μήνα.

Τελευταία Συμβουλή-Προτροπή: Όταν το επίπεδο υγρασίας είναι χαμηλό στο χώρο σας, τότε αυξήστε τους ψεκασμούς. Ο ρυθμός ανάπτυξης τους σαφέστατα είναι μικρός  και για αυτό δε θα πρέπει να ανησυχείτε παρά μόνο όταν αντιληφθείτε ότι χάνουν τη λάμψη των φύλλων τους

*Υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος  να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό  προϊόν.