Βιγόνια Ροζ σε Πλαστικό Κασπώ Splofy Μπεζ

15,00€
Κωδικος: #20220505 234842
Αμεσα διαθεσιμο
  • Μεγεθος γλαστρας: 22 cm
  • Υψος φυτου: 31 cm - 40 cm
Διαθεσιμα χρωματα
*Αποστολές μόνο στη πόλη του Ηρακλείου Κρήτης
Ποσοτητα
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη προϊοντος

Η βιγόνια είναι ένα αγαπήμενο  καλλωπιστικό φυτό συνδιασμένο σε κασπώ με διαστάσεις Δ22Χ18εκ & αποτελεί ιδανική επιλογή για την γιορτή της μητέρας.

Λατινική ονομασία:Eliator Hybrids

Λίγα λόγια:Η βιγόνια αν και θεωρείται σχετικά ευαίσθητο φυτό,είναι ιδιαίτερα δημοφιλής χάρη στη μοναδική ομορφιά και την πλούσια ανθοφορία της που ξεκινά από τον Μάιο και διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο.Ξεχωρίζει για τα γυαλιστερά ωοειδή φύλλα της,καθώς και για τα ιδιαίτερα άνθη της.Το ύψος της  Begonia Cucullata Willd μπορεί να φτάσει από 40-60cm.

Φως:  Προτιμούν ημισκιερές θέσεις φύτευσης,σε σημείο που δεν χτυπάει απευθείας ηλιακό φως, προκειμένου να αποφύγουμε τη δημιουργία εγκαυμάτων στο φύλλωμα και τα λουλούδια της.

Νέρο: Ποτίζουμε τις βιγόνιες συχνά, σε μικρές ποσότητες την εποχή της άνοιξης και την ζεστή περίοδο του καλοκαιριού. Το χειμώνα περιορίζουμε κατά πολύ το νερό.

Θερμοκρασία:  Η βιγόνια είναι ευαίσθητη στο έντονο κρύο, γι’ αυτό δε θέλουμε να έρχεται σε επαφή με ψυχρά και θερμά ρεύματα αέρα,καθώς και στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Λίπανση: Επίσης, η βιγόνια έχει μικρές απαιτήσεις σε θρεπτικά στοιχεία και πρέπει να γνωρίζουμε πως η υπερβολική λίπανση μπορεί να δημιουργήσει έντονα καψίματα στα φύλλα της. Επιλέγουμε ειδικό λίπασμα για οξύφυλλα φυτά.

Τελευταία συμβουλή -προτροπή:Οι βιγόνιες δε χρειάζονται συχνή μεταφύτευση, καθώς διαθέτουν σχετικά περιορισμένο ριζικό σύστημα. Αυτός είναι και ο λόγος που προτιμούν τις μικρές γλάστρες για την ανάπτυξη τους.

 

*Υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος  να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό  προϊόν.