Ορχιδέα Σιμπίντιουμ Σε Γλάστρα 15 cm

40,00€
Κωδικος: #20211029102318
Αμεσα διαθεσιμο
Απαιτησεις σε νερο
Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο
Απαιτησεις σε φως
Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως
Αντοχη σε κρυο
Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο
*Αποστολές μόνο στη πόλη του Ηρακλείου Κρήτης
Ποσοτητα
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη προϊοντος

Λατινική ονομασία: Cymbidium sp.

Λίγα λόγια: Η ορχιδέα σιμπίντιουμ είναι εξωτικό φυτό με καταγωγή από τις τροπικές και υποτροπικές χώρες της Ασίας. Είναι από τα πιο δημοφιλή και διαδεδομένα είδη ορχιδέας λόγω της αρχοντικής ομορφιάς της και της ιδιαίτερης ανθεκτικότητάς της. Αυτή η ορχιδέα ευδοκιμεί στη χώρα μας διότι την ευνοεί το κλίμα και έτσι χωρίς πολλές απαιτήσεις διακοσμεί με μεγάλη επιτυχία τόσο τους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς μας χώρους. Μας εντυπωσιάζει με τα πανέμορφα άνθη της τα οποία διατίθενται σε ατελείωτη ποικιλία χρωμάτων.  Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και μπορούμε να τα απολαμβάνουμε από έναν έως και πέντε μήνες.

Φως: Η ορχιδέα σιμπίντιουμ προτιμάει μια θέση φωτεινή με λίγο απ’ ευθείας ήλιο τις πρωινές ή απογευματινές ώρες.

Νέρο:  Χρειάζεται να στεγνώνει το χώμα ανάμεσα στα ποτίσματα .

Θερμοκρασία: Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα μέχρι και τους 5 βαθμούς κελισίου δεν της δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες όμως δε θα επιβιώσει γι’ αυτό καλύτερα να τη μεταφέρετε σε έναν εσωτερικό χώρο.

Λίπανση: Δεν έχει ιδιαίτερες απατήσεις σε λίπανση .Κατά την περίοδο βλάστησης της ορχιδέας, λιπαίνουμε κάθε 2 βδομάδες με ισορροπημένο λίπασμα ειδικό για ορχιδέες. 

Τελευταία συμβουλή -προτροπή:   Είναι σημαντικό να τις φυτεύουμε σε προστατευμένες θέσεις από ανέμους και ειδικά από βοριάδες .

 

*Υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος  να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό  προϊόν. Η κεραμική γλάστρα δεν περιλαμβάνεται στην τιμή.