Καλαθέα - Calathea orbifolia σε ψάθινο κασπώ

40,00€
Κωδικος: #20220302 110951
Αμεσα διαθεσιμο
  • Φυλλα: Αειθαλή
  • Μεγεθος γλαστρας: 20 cm
  • Υψος φυτου: 51 cm - 75 cm
*Αποστολές μόνο στη πόλη του Ηρακλείου Κρήτης
Ποσοτητα
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη προϊοντος

Η Calathea orbifolia αποτελεί μια ιδανική επιλογή δώρου για γραφείο,σπίτι κ.α.Καθώς θα δώσει την αίσθηση τροπικής ατμόσφαιρας στο χώρο σας.Συνδιάζεται άψογα με το ψάθινο κασπώ γκρί χρώματος και  διαστάσεις:

 πλάτος 24cm,ύψος 26cm.

Λατινική Ονομασία: Calathea orbifolia

Λίγα Λόγια: Η Calathea orbifolia είναι ένα είδος του γένους Calathea με πληθωρικά ασημοπράσινα φύλλα που διατρέχονται από χαρακτηριστικές σμαραγδί ρίγες. Είναι  φύτο μετρίως αναπτυσσόμενο και μπορεί να φτάσει σε ύψος το 1m. Σίγουρα είναι μια επιλογή που θα δώσει την αίσθηση τροπικής ατμόσφαιρας στον εσωτερικό σας χώρο.Η Καλαθέα Orbifolia, ονομάζεται αλλιώς και ως το “φυτό που προσεύχεται”, γιατί τα φύλλα της ανασηκώνονται προς τον ουρανό το βράδυ, παίρνοντας το σχήμα χεριών που προσεύχονται. 

Φως: Χρειάζεται να τοποθετηθεί σε σημείο με άφθονο έμμεσο φως .Το άμεσο ηλιακό φως δύναται να προκαλέσει κάψιμο καθώς και ξεθώριασμα των φύλλων. Απεναντίας ελλειπής φωτισμός προκαλεί θάμπωμα των φύλλων.

Νερό: Την περίοδο ανάπτυξης, να μην στεγνώνει εντελώς το υπόστρωμα ανάμεσα στα ποτίσματα. Κατά την διάρκεια του χειμώνα μειώνουμε την συχνότητα του ποτίσματος. Σε γενικές γραμμές προσπαθούμε η σχετική υγρασία του χώρου να είναι πάνω από 60 %

Θερμοκρασία:  Προτιμά θερμοκρασίες μεταξύ των 18-29 ° C. Υψηλλότερες ή χαμηλότερες θερμοκρασίες από αυτές επηρεάζουν αρνητικά τα φυτά

Λίπανση: Εφαρμόστε λίπασμα κατάλληλο για πράσινα φυτά τουλάχιστον μια φορά ανά δύο μήνες καθ όλη την διάρκεια του έτους

Τελευταία Συμβουλή - Προτροπή: Ξυράνσεις της κορυφής των φύλλων είναι σύνηθες πρόβλημα και οφείλετε συνήθως  στην συσσώρευση αλάτων στο χώμα. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται καλής ποιότητας νερό.

υπάρχει ενδεχόμενο η φωτογραφία του προϊόντος να διαφέρει ελαφρώς από το πραγματικό προϊών