Κάκτος εμβόλιο σε τσιμεντοειδές κασπώ σχήματος προσώπου

14,00€
12,00€ -14%
Κωδικος: #20211001185335
Κατοπιν επικοινωνιας
  • Φυλλα: Αειθαλή
  • Μεγεθος γλαστρας: 14 cm
  • Υψος φυτου: 21 cm - 30 cm
Απαιτησεις σε νερο
Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο Απαιτησεις σε νερο
Απαιτησεις σε φως
Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως Απαιτησεις σε φως
Αντοχη σε κρυο
Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο Αντοχη σε κρυο
Καλεστε για παραγγελια
*Το συγκεκριμένο προϊόν είναι διαθέσιμο μόνο μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας. Καλέστε μας για λεπτομέρειες.

Περιγραφη προϊοντος

Κάκτος εμβολιασμένος Gymnocalysium sp. σε υποκείμενο Hylocereus sp σε διάφορα χρώματα. Κατάλληλος τόσο σε εσωτερικό όσο και για εξωτερικό χώρο

Λατινική Ονομασία: Gymnocalysium sp. εμβολιασμένοι σε Hylocereus sp..

Λίγα Λόγια: Τα παχύφυτα και οι κάκτοι, έχουν μεγάλη ποικιλία μορφών και ανήκουν σε πολλές οικογένειες. Μόνο γενικές οδηγίες μπορούν να δοθούν ως προς την διατήρησή τους, οι οποίες λίγο-πολύ συμπίπτουν μεταξύ των διαφόρων ειδών. Είναι πολυετή φυτά τόσο εσωτερικού, όσο εξωτερικού χώρου, τα οποία σε κάποιο στάδιο της ανάπτυξής τους, εκπτύσσουν εντυπωσιακά άνθη.

Φως: Απαιτούν αρκετά υψηλό φωτισμό έως και την άμεση έκθεση τους στις ηλιακές ακτίνες.

Νερό: Το υπόστρωμά τους διαφέρει από τα υπόλοιπα φυτά καθώς απαιτούν ελαφριά υποστρώματα με μεγάλη αναλογία άμμους για την καλή αποστράγγιση. Αν εξασφαλιστεί ο παράγοντας στράγγιση, το πότισμα μπορεί να γίνεται τακτικά και να αποφεύγεται ο κίνδυνος σήψης του ριζικού συστήματος.

Θερμοκρασία: Κατά την περίοδο του χειμώνα που πέφτει σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία, οι κάκτοι κι τα παχύφυτα εισέρχονται σε μία περίοδο ληθάργου που παραμένει σταθερή η ανάπτυξή του. Όταν μεταβαίνουν από το στάδιο αυτό και κυριαρχούν οι υψηλές θερμοκρασίες αναπτύσσονται σταθερά με αργό ρυθμό.

Λίπανση: Η λίπανση ξεκινά την άνοιξη και ολοκληρώνεται το φθινόπωρο. Υδατοδιαλυτά ισόροπα λιπάσματα επιταχύνουν την ανάπτυξη και την έκπτυξη ανθέων σε μηνιαία συχνότητα.

Τελευταία Συμβουλή - Προτροπή: Την περίοδο του ληθάργου, παρατείνεται η συχνότητα της άρδευσης ανά δεκαπενθήμερο, διατηρώντας υψηλό τον φωτισμό. Έτσι προκαλειται συρρίκνωση της επιδερμίαδας των φυτών μέχρι τις αρχές της άνοιξης που μεγαλώνουν οι αρδευτικές ανάγκες και επανέρχεται στην φυσιολογική του κατάσταση.